Saneren bovengrondse tanks

Bovengrondse tanks kunnen voor verschillende toepassingen gebruikt zijn. Denk hierbij aan Huisbrandolie HBO, Gasolie, Rode diesel, Blanke diesel, Petroleum, Benzine, Koelvloeistoffen, Afgewerkte olie en andere Chemie. Als een tank niet meer wordt gebruikt dan zal de tank moeten worden gesaneerd.

Vaak zijn Omgevingsdiensten op de hoogte van de aanwezigheid van bovengrondse tanks. De tanks zijn vaak door een erkende tank- en installatiebedrijf geplaatst en gecertificeerd met een tankinstallatie certificaat Saneren bovengrondse tanks tanks zal moeten worden uitgevoerd door een KIWA erkend en gecertificeerd tank-saneringsbedrijf. Ook tanks welke zijn gebruikt voor koelvloeistof en afgewerkte olie waar geen installatiedcertificaat op afgegeven is moet KIWA-gecertificeerd worden afgevoerd

Wubben Tank- en Bodemsanering BV is KIWA BRL K 902 gecertificeerd voor het saneren van HBO/Dieseltanks

Wubben Tank- en Bodemsanering BV is KIWA BRL K 904 gecertificeerd voor het saneren van opslagtanks met PGS-Klasse 1 t/m 4 (PGS 28 en PGS 30) en opslagtanks t.b.v. chemicaliën (PGS 31)

Stap voor stap Verwijderen: Bovengrondse tanks

1

Aanmelden bij de KIWA en omgevingsdiensten

Voordat er kan worden begonnen aan het verwijderen van de tank zullen de saneringswerkzaamheden moeten worden gemeld bij KIWA en de omgevingsdiensten door middel van een aanmeldprocedure. standaard wordt hier 10 werkdagen voor ingepland.

2

Sanering

Het mangat deksel van de tank zal worden geopend en de tank zal door een vacuümwagen worden leeggezogen. Het leidingwerk wordt gespoeld en gereinigd. Vervolgens wordt de tank aan de binnenzijde gereinigd. Deze reiniging zal, al dan niet afhankelijk van het gebruikte product in de tank, KIWA BRL K905 gecertificeerd moeten gebeuren. De vloeibare resten (‘sludge’) en het spoelwater van de reiniging worden afgevoerd naar een erkend verwerkingsbedrijf.
Na de reiniging wordt te tank verder losgekoppeld. Tenslotte wordt de tank opgenomen en afgevoerd naar een erkend verschrotingsbedrijf. De leidingen worden (als mogelijk) verwijderd of definitief onklaar gemaakt.

3

Ongereinigd saneren

Meestal bij wat kleinere installaties kan het voorkomen dat de tank ongereinigd wordt meegenomen. Hierbij worden dan meerder tanks in één keer gereinigd en afgevoerd. Dit kan alleen met een erkende transporteur worden gedaan.

4

certificaat

Samen met de reinigingsverklaring of KIWA BRL K905 reinigingscertificaat en het erkende verschrotingsbewijs van de tank kunnen wij een KIWA tanksanering certificaat afgeven.
Zelf hoeft u niets te regelen.

“Wubben Tank- en Bodemsanering had de huisbrandolie tank snel gereinigd en afgevoerd! Alles was verder top geregeld”

Jan Blokland – Rotterdam

“Wubben Tank- en Bodemsanering heeft onze afgewerkte olie tank naar alle tevredenheid afgevoerd! Jennifer verdiend een pluim.”

Sjaan – Veggel

Moeilijk bereikbare tanks

Als de tank slecht te bereiken is voor een grote kraan en bijvoorbeeld in een achtertuin ligt, of achter een aanbouw, kan een kleine minikraan worden ingezet. Als zelfs zo’n minikraan te groot is, kan de tank (nadat deze is gereinigd) door ons in stukken worden geslepen en met de hand worden afgevoerd. Na afloop ontvangt u een KIWA-Tanksaneringscertificaat.

Afvullen tanks

Sommige tanks liggen geheel of gedeeltelijk onder een gebouw of aanbouw en kunnen dus eigenlijk niet worden verwijderd. Ook kan een tank zo dicht tegen een gebouw aan liggen, dat deze niet zonder risico’s voor schade aan de bebouwing kan worden weggehaald. In die gevallen mag de tank, nadat deze van binnen is schoongemaakt, blijven liggen. De tank wordt dan afgevuld met zand. Hiervoor moet de gemeente wel toestemming verlenen. Die toestemming wordt door ons geregeld.
Na afloop ontvangt u een KIWA-Tanksaneringscertificaat.

De sanering in beeld

Waarmee kunnen we helpen?

Heeft u een vraag of een opdracht voor ons? Neem dan vooral contact op. We helpen u graag verder!

Mail info@wubbentanksanering.nl Bel 0168 – 40 50 67